Hakkımızda

Teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan yeni sanayi devrimi Endüstri 4.0 ve bunun en önemli bileşeni olan yapay zeka teknolojisine hakim olmak, ülkelere muhakkak güç katacaktır. Endüstri 4.0 devrimini kaçırmadan adapte olabilmek, ülkemize yapabileceğimiz en büyük hizmettir. Yapay zekâ yavaş yavaş teknolojinin ortasına yerleşmeye başlamıştır. Sistemlerin karar verebilmesi için algoritmalar yerine yapay zekâ uygulamaları kullanılması kaçınılmaz olmuş ve hızla yaygınlaşmaya başlamıştır. Sizlerin bu teknolojiye kendinize adapte etmeniz ve hızla çalışmalar yapmanız gerekmektedir.

İstanbul, Kocaeli ve Sakarya Üniversiteleri bünyesinde çeşitli birimlerde görev yapan bir grup Öğretim Üye ve Elemanları tarafından "Yeni Nesil Bilişim Uygulamaları için Güçlerimizi Birleştiriyoruz"  sloganı ile 2016 yılından itibaren gerçekleştirilen çeşitli toplantılar sonucunda Yapay Zeka alanındaki farkındalığın artırılması, yapılan çalışmaların zenginleştirilmesi amacıyla 2017 yılında Yapay Zeka Yaz Okulu yapılması kararlaştırılmış ve 6-8 Eylül 2017 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde 80'e yakın farklı üniversiteden yaklaşık 550 öğrenci, sektörün öncü kuruluşları ve akademisyenleri ile bir araya gelerek 3 gün boyunca yapay zeka konusunda sunumlar, paneller vb. etkinliklerle bilgi alışverişinde bulunmuşlardır.

2017 yılında gerçekleştirilen etkinlik sonunda 2018 yılında yeni etkinlikte görüşmek üzere diyerek katılımcılar evlerine ve üniversitelerine dönmüşlerdir. Bizde geçen sene toplantıda verdiğimiz 2. Yapay Zeka Yaz Okulu etkinliğinde görüşme sözümüze istinaden 5-7 Eylül 2018 tarihinde tekrar buluşmak amacıyla karşınıza çıkmak için hazırlıklarımızı tamamlamaya çalışmaktayız. Bu sene ki etkinliklerimizde sunum ve panellerin yanı sıra daha küçük gruplarla uygulamalı olarak gerçekleştirilecek eğitimler de planlanmıştır.

Bu seneki Yapay Zeka Yaz Okulumuzun başarılı geçmesi ümidiyle 5-7 Eylül 2018 tarihlerinde Sakarya Üniversitesi Kampüsünde görüşmek üzere siz değerli katılımcılarımızı beklemekteyiz.